Pyhäkoulu

Tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten takia pyhäkoulua ei enää pidetä syksyllä 2020. Keväällä pyhäkoulu alkaa jälleen sunnuntaina 10.1.2021. Pyhäkoulua ei pidetä talvilomaviikolla (su 21.2. ja su 28.2.) eikä äitienpäivänä 9.5. Pyhäkoulukausi loppuu 23.5. ryhmien yhteisiin päättäjäisiin.

Keväällä 2021 pyhäkoulua on 7–10 v. Leijonille ja 11–14 v. Varkeille omissa ryhmissään. Varkkien ja Leijonien pyhäkoulut alkavat samaan aikaan jumalanpalveluksen kanssa klo 11, joten vanhempia pyydetään tuomaan lapsensa suoraan pyhäkoulutilaan ennen jumalanpalveluksen alkua. Lasten pyhäkoulu siunataan kuitenkin jumalanpalveluksen alkupuolella.

Alle kouluikäisille Leppäkertuille (3-6v.) ei vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi pidetä keväällä 2021 pyhäkoulua. Tämä siksi, että turvavälien pitäminen kaikkein pienimpien kanssa on erittäin haastavaa. Leppäkertuille on tavoitteena tehdä noin kahdesti kuussa pyhäkouluvideoita, jotka on nähtävissä Metrokappelin YouTube-kanavalla.

Eri ikäryhmille löytyy verkosta pyhäkoulu-materiaaleja seuraavasti:
 
Leppäkertut
TV7 Raamatun opetusta:
TV7 Nasta Raamis https://www.tv7.fi/vod/series/26107/
TV7: Lelulaatikko https://www.tv7.fi/vod/series/23722/
TV7: Come Home Kids: https://www.tv7.fi/vod/series/291/
TV7: Tulinuoli https://www.tv7.fi/vod/player/980/
 
YouTube: Sasu-TeeVee
Lasten Raamattusovellus 
 
Leijonat
Lasten Raamattu-sovellus
 
Puuhaa:
Isä Meidän-rukousristikko : http://31.217.192.161/~lastenmi/wp-content/uploads/2018/06/R_isa_meidan.pdf
Voit tulostaa ja askarrella itsellesi Daavid-lautapelin täältä https://lastenmissio.fi/wp-content/uploads/2019/07/Daavid-lautapeli.pdf
 
Varkit eli varhaisnuoret
Youtube: Metrokappelin Youtube-kanava
Saalemin Instagram: @lifehki
Raamatun lukemista
 
 
Metrokappelin pyhäkoulut

Pyhäkouluryhmät:

  • Leppäkertut: 3–6-vuotiaat (alle 3-v. huoltajan seurassa)
  • Leijonat: 7–10-vuotiaat
  • Varkit: 11–14-vuotiaat

Varkkien ryhmään ovat tervetulleita myös yli 14-vuotiaat nuoret, jotka haluavat tietää enemmän uskosta, Jumalasta, siitä mitä Raamattu opettaa seurustelusta ja Jumalan ihmisille tarkoittamista lahjoista.

Vanhemmat/huoltajat ovat tervetulleita yhdessä lapsen kanssa (lapsen iästä riippumatta) pyhäkouluun. Lapsen/lapset voi tuoda pyhäkouluun, vaikkei vanhemmat/huoltajat halua itse osallistua jumalanpalvelukseen. Pyhäkoulussa opettajina ja apuopettajina toimivat tehtävään perehdytetyt ja koulutusta saaneet luotettaviksi todetut seurakunnan jäsenet.

Pyhäkoulussa lapset kuulevat Raamatun kertomuksia, oppivat Jumalan sanasta ja oppivat soveltamaan Raamatun opetuksia omaan elämäänsä. Pyhäkoulussa lapsi kuulee hyvän sanoman Jeesuksesta. Lasten kanssa ja heidän puolestaan rukoillaan pyhäkoulussa. Seurakunnan pyhäkoulu on tarkoitettu tukemaan kristillistä kasvatusta kodeissa, ei korvaamaan sitä. Pyhäkoulussa myös leikitään, pelaillaan, musisoidaan, lauletaan, askarrellaan, maalataan ja piirretään yhdessä.

Pyhäkoulutyön vetäjänä toimii Anne-Marie Turunen (p. 040 168 4220) yhdessä pyhäkouluopettajien kanssa.

Tervetuloa pyhäkouluun!

 

Comments are closed.